Search company, investor...

WRNS Studio

wrnsstudio.com

Founded Year

2005

About WRNS Studio

WRNS Studio is an architectural firm providing sustainability with their designs.

Headquarters Location

501 Second Street 4th Floor, Suite 402

San Francisco, California, 94107,

United States

415.489.2224

Missing: WRNS Studio's Product Demo & Case Studies

Promote your product offering to tech buyers.

Reach 1000s of buyers who use CB Insights to identify vendors, demo products, and make purchasing decisions.

Missing: WRNS Studio's Product & Differentiators

Don’t let your products get skipped. Buyers use our vendor rankings to shortlist companies and drive requests for proposals (RFPs).

Latest WRNS Studio News

How this suburban office park went from ‘fried egg’ to ‘people plaza’

Mar 11, 2022

[Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] “You have these buildings in the center of the site that have nothing to do with the edges of the site, surrounded by parking,” says Sherman, a partner at WRNS Studio . Spread over 17 acres in Mountain View, with 5 ziggurat-shaped buildings as the yolk of that fried egg, the office park was a remnant of another time. Sherman’s firm and the landscape architects at SWA Group  were hired by the office park’s owner, Rockwood Capital, to bring it into the modern, hip, and urban present of tech-rich Silicon Valley. [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] “Every element that we encountered on the site that had a suburban feel—meaning lawn areas and large spread out trees, lots of parking between buildings and the street—we questioned all of those things,” says Sherman. Now, the fried egg has been scrambled. Or frittata’d. Or perhaps quiched. Whatever egg dish seems most integrated, that’s what the designers have created. They ripped out most of the surface parking lots, replaced the unused acres of lawns and hedges and turned the spaces between the buildings from decorative dead zones into a series of plazas, parklets, alleyways, and pedestrian corridors. What was once a moat of grass and asphalt is now a semi-public campus of walkable areas, outdoor meeting spaces, and landscaped gardens. As the pandemic has called into question the need for offices in some sectors, the redesign was planned both as a way to improve the space but also to help attract tenants. advertisement [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] Large trellises are the standout architectural element added to the campus, creating several outdoor areas that are suitable for meetings, events, or just a midday break. “Three-quarters of the year, it’s great to be outside in Mountain View,” says Sherman. Even for that last quarter, the Valley’s hot summer, the campus has been augmented with shade from trees and other structures to make the great outdoors tenable as a work possibility. [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] Richard Crockett, a principal at SWA, says the project represents a major shift away from the formerly decorative approach used in many suburban office parks in the area. “In the ’70s and ’80s and ’90s, campuses would have fountains and lawns, maybe a place to eat outside, maybe a basketball court, but not much else. It was something to look at and occupy in a very one-dimensional way,” says Crockett. “What really caught traction between WRNS Studio and ourselves is this place slowly becoming urban.” [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] The main plaza they created sits in a space that once had 80 parking spots. Crockett says it’s now an ideal place for a company event, all-hands meeting, or even a weekly farmers market. It also gave the 30-year-old sycamore trees on site more room to thrive. Removing all the grass on site also brought down the campus irrigation needs by 75%. advertisement [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] Gardens have been placed throughout the campus, creating what Crockett calls small pods where someone could go to do some solo outdoor work or perhaps have a small meeting. And though these spaces are situated alongside each of the five office buildings, Crockett says they don’t feel like they’re directly connected to them. “What was important with these landscape amenities was to think about how they are not necessarily owned by the most adjacent building, but that they’re a collectively owned amenity,” he says. “It doesn’t feel weird to be having a meeting or sitting on a bench that’s three buildings away from where your desk is. It all feels somewhat like a university campus.” [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] The project also involved some major changes to the buildings themselves, which had their own hermetic seal from their surroundings, with black tinted windows and uninviting facades. “We spent quite a bit of our budget on enlarging openings, making them taller, wider, and then replacing all the windows with clear glass,” says Sherman. “The entries to the buildings were facing the parking lot. What we’ve been doing is trying to create more of a central core that has entries on both sides that face inward to the pedestrian street.” [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] The architects even carved out some new space within the existing building footprint. Large corner offices had been built in the original design as boxes on the edge of each of the ziggurat-shaped buildings. Despite having large flat surfaces on their roofs, these spaces went unused. WRNS Studio tuned them into rooftop patios and work areas, with both small pods for intimate meetings and bigger ones for events. One part of the campus combined three of these corner office roofs by placing a large grandstand-style staircase at their center, creating a seating area and a connection to what Sherman calls the “people plaza” below. advertisement [Photo: David Lloyd/courtesy WRNS/SWA] The project has been completed in phases over the years, one building at a time. Plans are now being submitted for approval on a parking garage that will eliminate the need for surface parking. Another new office building will be built where the last remaining parking spots now sit. It’s all part of what Sherman calls a gradual move away from the fried egg planning that’s now so outmoded. “We wanted to press the suburban typology into a much more urban feeling campus,” he says. advertisement

WRNS Studio Web Traffic

Rank
Page Views per User (PVPU)
Page Views per Million (PVPM)
Reach per Million (RPM)
CBI Logo

WRNS Studio Rank

WRNS Studio Frequently Asked Questions (FAQ)

  • When was WRNS Studio founded?

    WRNS Studio was founded in 2005.

  • Where is WRNS Studio's headquarters?

    WRNS Studio's headquarters is located at 501 Second Street, San Francisco.

Discover the right solution for your team

The CB Insights tech market intelligence platform analyzes millions of data points on vendors, products, partnerships, and patents to help your team find their next technology solution.

Request a demo

CBI websites generally use certain cookies to enable better interactions with our sites and services. Use of these cookies, which may be stored on your device, permits us to improve and customize your experience. You can read more about your cookie choices at our privacy policy here. By continuing to use this site you are consenting to these choices.